preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Stjepan Radić" Imotski

Login
LOGO ŠKOLE

Godina čitanja

            

 

Školska himna

 

Pragom tvojim morali smo proći

još maleni, u svijet znanja poći

budiš naše nade, budiš naše želje

Tiho  uvijek skrivaš djetinjstva veselje…

 

ref. Let, let, let naš je cijeli svijet

Najdraža školo, ti si za pet!

Let, let, let, naš je cijeli svijet

imotska školo ti si za pet!

 

Ti, što nosiš Radićevo ime

Tu si mnoga ljeta, mnoge zime

U tebi su rasli, danas mnogi znani

U tebi su cvali naši Imoćani

 

ref. Let, let, let...

 

Ti još uvijek istim žarom sjajiš

Ti još uvijek mnoge tajne tajiš

Svakog dana mudro nešto novo zboriš

Svjetlom znanja svijetliš, svima nam goriš

 

ref. Let, let, let...

 

 Jona Glibota (učiteljica)

 

 

« Lipanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Tražilica
KORISNE POVEZNICE

Slikovni rezultat za CARNET WEBMAIL

Školsko zvono

 

JUTARNJA SMJENA

1. sat   8.00 – 8.40

2. sat   8.45 – 9.25

veliki odmor

3. sat   9.35 – 10.15


4. sat  10.20 – 11.00

5. sat  11.05 – 11.45

6. sat  11.50 – 12.30

POPODNEVNA SMJENA

1. sat   14.00 – 14.40

2. sat   14.45 – 15.25

veliki odmor

3. sat   15.35 – 16.15


4. sat  16.20 – 17.00

5. sat  17.05 – 17.45

6. sat  17.50 – 18.30

E-dnevnik

VRIJEME
Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 10. 2013.

Ukupno: 382413
Ovaj mjesec: 2748
Ovaj tjedan: 173
Danas: 1
BROŠURE

Odluka o upisu u I. razred srednje škole
Dragi osmaši, na sljedećoj poveznici možete (i trebate) pročitati Odluku o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2020./2021. Na slici su istaknuti najvažniji datumi. Pratite stranicu upisi.hr preko koje će se obavljati registracija i odabir obrazovnih predmeta. Lijep pozdrav, psihologinja!
https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2020_05_62_1240.html
 
 
 
Priloženi dokumenti:
ljetni upisni rok.png

Testiranje učenika za upis u prvi razred

Poštovani roditelji predškolaca,

u skladu s najnovijim uputama Nastavnog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva odgoja i obrazovanja, nastavlja se procedura utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta za upis u prvi razred. Svi roditelji bit će kontaktirani telefonski i dobit će nove termine testiranja!

Predsjednica Stručnog povjerenstva Škole,

Lara Buljan Gudelj, mag. psych. 

 

U istraživanju provedenom u Osnovnoj školi „Stjepan Radić“, Imotski sudjelovalo je 407 učenika od petog do osmog razreda. Cilj istraživanja bio je utvrditi povezanost između doživljaja školske klime i uporabe strategija učenja kod učenika u osnovnoj školi.

Školsku klimu određuju 2 faktora: produktivnost i zadovoljstvo. Produktivnost znači da škola pruža cjelovito, poticajno i produktivno okruženje pogodno za akademski i osobni rast učenika. Produktivnost uključuje razvoj osobnih vještina i razvijanje širokih baza znanja. Zadovoljstvo znači kako škola osigurava ugodno i zadovoljavajuće okruženje u kojem mladi ljudi mogu raditi i učiti. Zadovoljstvo uključuje osjećaj osobne vrijednosti, uživanje u školskim procesima i uspjeh u važnim aktivnostima. Škola se ne može smatrati uspješnom ako nije postigla oba cilja. Ako škola želi biti produktivna i zadovoljavajuća, mora uzeti u obzir osnovne ljudske potrebe svojih učenika: fiziološke potrebe, osjećaj sigurnosti, osjećaj pripadanja i prijateljskih odnosa, osjećaj postignuća i priznanja te potreba maksimiziranja vlastitog potencijala.

Dobivenim rezultatima istraživanja utvrđeno je kako se pozitivna školska klima može predvidjeti na temelju uporabe složenijih strategija učenja te da oni učenici koji bolje uče, koriste i složenije strategije učenja, stoga se može smatrati opravdanim djelovati na pozitivan doživljaj školske klime i na bolji školski uspjeh učenika kroz njihovo poučavanje o tome kako učiti.

(Više informacija u prilogu.)

psihologinja Lara Buljan Gudelj

 

Poštovani roditelji predškolaca,

kao što ste i obaviješteni putem Internet stranice Škole, sukladno naputcima Splitsko-dalmatinske županije i Ministarstva odgoja i obrazovanja, testiranje djece koje provodi Stručno povjerenstvo Škole, odgađa se do daljnjeg, a o mogućim promjenama bit ćete pravovremeno obaviješteni.

Dakle, pregledi se obavljaju isključivo kod specijalista školske medicine. Za sva dodatna pitanja kontaktirajte nadležni Tim školske medicine (Katica Vučemilović, dr.med., spec. šk. med., Tel.: 021 842 746).

Predsjednica Stručnog povjerenstva Škole,

Lara Buljan Gudelj, mag. psych.

 

Drage učenice i učenici,

svi se polako navikavamo na novi način života kojim štitimo sebe i svoje bližnje. Očekivano je i potpuno u redu da ponekad osjećate strah, tugu, zabrinutost, ljutnju ili nezadovoljstvo trenutnom situacijom. Pripremila sam za vas interaktivnu digitalnu brošuru pod nazivom „Kako pobijediti strah i anksioznost“ koja se dotiče različitih strahova i osjećaja tjeskobe. Prijavite se svojim Microsoft Office računom (isto korisničko ime i lozinka kao za Yammer) putem sljedeće poveznice, čitajte upute i rješavajte zadatke. Ono što pišete mogu vidjeti samo ja. Na kraju kliknite- hand in work.

https://app.wizer.me/learn/QKWOFP Lijep pozdrav, psihologinja!

 

 

Poštovane kolegice i kolege,

priloženi priručnici za rad s darovitim učenicima jako su korisni u radu tijekom nastave na daljinu, kao i tijekom redovite nastave. Ugodan i plodonosan rad! 

 

Dragi učenici, u prilogu vam ostavljam poveznicu na dva zanimljiva i korisna videa. Neki od vas teško se motiviraju na redovito i aktivno izvršavanje obaveza, a kako ne biste bili nezadovoljni dobivenim ocjenama, krajnji je trenutak da preuzmete odgovornost za svoj rad i postignuća. Želim da na kraju procesa nastave na daljinu budete ponosni na učinjeno. Lijep pozdrav, psihologinja!

 

O osjećajima i učenju

https://www.youtube.com/watch?v=Lj70_sdDWqE&list=PL9Mz0Kqh3YKoWbGt-DPwmFkDII1aoicLk&index=14

 

Kako se potaknuti na učenje

https://www.youtube.com/watch?v=f9FzRlkKM_A&list=PL9Mz0Kqh3YKoWbGt-DPwmFkDII1aoicLk&index=15

 Dragi učenici,

u prilogu možete pogledati PowerPoint prezentaciju koju je pripremila Ekonomska škola u Imotskom. Pored dosadašnjih smjerova o kojima smo razgovarali tijekom redovite nastave i koje sam vam prikazala u prezentaciji prije mjesec dana (ekonomist, poslovni tajnik, upravni referent) od sljedeće 2020./2021. školske godine uvodi se novi smjer – hotelijersko-turistički komercijalist koji će možda nekima od vas biti zanimljiv pa molim da pogledate prezentaciju.

Za sva pitanja možete me kontaktirati putem virtualnih učionica, a nove informacije o upisima u srednje škole dobit ćete čim budu dostupne.

Lijep pozdrav, psihologinja!

 

 

 

Upis u srednju školu- potreban broj bodova

Dragi učenici, s obzirom da su me neki od vas to pitali, u prilogu šaljem broj bodova koji su ostvarili učenici u prošloj generaciji, a koji su se upisali u pojedinu školu u Imotskom (imate minimalan broj bodova koji je učenik ostvario, prosjek i najveći broj bodova). Podatke za sve ostale škole možete provjeriti na ovoj poveznici https://www.upisi.hr/docs/Broj_bodova_potrebnih_za_upis_.pdf

Lijep pozdrav, psihologinja!


 

Dragi osmaši,

kako se cijeli nastavi proces premjestio u virtualne učionice, tako će se i naša dogovorena radionica o upisima u srednje škole također odvijati virtualno. U prilogu možete pronaći Power Point prezentaciju na ovu temu, a za sva pitanja dostupna sam putem virtualnih učionica.

Lijep pozdrav, psihologinja!

 

Priloženi dokumenti:
Profesionalna orijentacija.pptx

Slikovnica o korona virusu

Poštovane učiteljice razredne nastave, poštovani roditelji!

S obzirom na trenutnu izvanrednu situaciju s kojom smo suočeni, pretpostavljam da se mnogi od vas susreću s upitima djece vezanim uz korona virus ili njihov osjećaj straha i nesigurnosti. Stoga prilažem Slikovnicu prilagođenu dječjem uzrastu pomoću koje ćete moći s djecom razgovarati o navedenoj temi ili je iskoristiti za Sat razrednika.
 

Lijep pozdrav, psihologinja!

Priloženi dokumenti:
Slikovnica pdf.pdf

 

Dragi roditelji,

ovaj forum osmišljen je kako bi se još više poboljšala naša zajednička suradnja u njegovanju  kvalitetnog, produktivnog i zdravog života vaše djece i naših  učenika, olakšao pristup informacijama i omogućila stalna podrška u svakodnevnim pitanjima.

Neke teme bit će preuzete s drugih portala, neke ću napisati upravo za naše učenike i roditelje, a za sve prijedloge i pitanja pošaljite e-mail na lara.buljan@gmail.com 

psihologinja Lara Buljan Gudelj

 

Forum
POPIS TEMA
tema otvorena na datum: Ned, 13. 1. 2019. 12:13
vaša poruka
preskoči na navigaciju